19 aprilie 2024

Paznic omorât la Tuzla. Suspectul principal are 16 ani

          În noaptea de 27/28.11.2013, ora 02.02, poliţiştii din localitatea Tuzla, au fost sesizaţi telefonic prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, în incinta unui depozit de lemne fost găsit un paznic, care prezenta urme de violenţă la nivelul capului. Patrula de siguranţă publică deplasată de urgenţă la faţa locului, a găsit persoana decedată.

Demarând cercetările, echipa operativă complexă formată din poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, criminalişti, lucrători ai Secţiei 3 Rurale Mangalia şi medic legist sub coordonarea unui procuror criminalist au stabilit că, în incinta depozitului, în noaptea respectivă, se aflau în afară de victimă încă 4 tineri, printre care şi un minor.

          Cu ocazia efectuării necropsiei s-a stabilit că moartea victimei “a fost violentă, ea s-a datorat insuficienţei respiratorii acute urmare a hemopneumotoraxului bilateral, în condiţiile unui traumatism toraco-abdominal”. “Leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri repetate cu corpuri dure, unele alungite, lovirea de corpuri dure, lovire de corpuri dure/plan dur cu neregularităţi şi prin mecanism de comprimare toracică. Leziunile traumatice s-au putut produce cu puţin timp înainte de deces şi au legătură de cauzalitate directă, necondiţionată, cu cauza morţii. Moartea poate data din data de 27/28.11.2013”.

          În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au identificat ca suspect de comiterea faptei, un minor de 16 ani, din Ialomiţa,  stabilindu-se că între acesta şi victimă, a avut loc o altercaţie spontană pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, ce a degenerat în acte de violenţă, victima fiind lovită cu diferite corpuri dure.

Suspectul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de omor, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 30.11.2013, acesta a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, care a dispus reținerea minorului pentru 19 zile.