Un bulgar urmărit naţional pentru viol, depistat de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au depistat un cetăţean bulgar care încerca să intre ilegal în România, pe jos, deoarece era dat în urmărire naţională de către autorităţile din Bulgaria, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru ucidere din culpă şi viol.

În data 06.12.2013, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, prin sistemul de supraveghere, o persoană care se deplasa pe jos din Republica Bulgaria spre România. Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă specială care a depistat persoana observată prin sistemul de supraveghere, în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul României.

Cu ocazia primelor verificări, persoana a fost identificată ca fiind cetăţeanul  bulgar, S. Ivan în vârstă de 53 de ani, care a fost condus la sediu pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit faptul că bărbatul este urmărit naţional în Bulgaria, pe numele lui fiind emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de şase ani cu executare pentru furt, înşelăciune, viol, acesta fiind cercetat în mai multe dosare penale pentru înşelăciune, furturi, ucidere din culpă şi viol.

A doua zi, în jurul orei 11.45, s-a făcut predarea-primirea persoanei în cauză. Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţeanului bulgar actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*