27 aprilie 2024

Mangalioţi prinşi la volan băuţi sau fără carnet de conducere

Având în vedere că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate a Serviciului Rutier Constanţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au acţionat  la data de 09 ianuarie a.c., cu peste 25 de efective participante în întreg judeţul, în 17 zone specifice, în vederea disciplinării celor care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost obţinute următoarele rezultate :

          -152 de sancţiuni aplicate, în valoare de 32.780 lei, fiind constatate 5 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

          Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 pentru nerespectarea regulilor de prioritate şi 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma acestor activităţi, la Mangalia au fost depistaţi pe B.Ş.B. (26 de  ani), care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi pe A.C.L. (39 ani), care a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Amândoi bărbaţii sunt cercetaţi în stare de libertate.