25 aprilie 2024

Transformate în patinoare, trotuarele vor fi degajate abia după ”plecarea” viscolului

În urmă cu puțin timp, s-a încheiat ședința Comandamentului de iarnă. Au participat reprezentanți ai Primăriei, Garnizoanei, Goldterm, Poliției Naționale și Locale, spitalului, Poliției de Frontieră, instituțiilor de învățământ, dar și serviciilor aflate în subordinea Consiliului Local. Coordonatorul Comandamentului, administratorul public Romulus Dumitrana a declarat pentru ”Ediția de Sud” că s-au luat toate măsurile care se impun pentru a fi rezolvate problemele apărute din cauza ninsorii și viscolului. ”În acest moment, se lucrează cu 6 lame folosite pentru deszăpezire, un buldo excavator, trimis în zona IAS-Zootehnie, un alt utilaj intervenind în stațiunile Neptun-Olimp. Dintre acestea, patru utilaje acționează în oraș, însă viscolul ne creează dificultăți. Deocamdată, nu intervenim pe trotuare, pentru că este muncă în zadar, zăpada se depune aproape imediat. Suntem pregătiți cu o cantitate suficientă de material antiderapant, sare și nisip. Toate instituțiile sunt gata să preia cazurile speciale și să evacueze persoanele înzăpezite, dacă situația o impune. Probleme există la centrala nr. 14, unde există șanse mari ca unul dintre coșurile de fum înclinate să cadă. Dacă acest lucru se va întâmpla, ar putea fi afectată fie centrala 14, fie acoperișul CT 12. Am găsit la Agigea o macara, însă din cauza vremii nefavorabile, utilajul nu poate fi adus. În plus, vântul puternic ar face imposibilă intervenția. Zona a fost însă izolată. Singura instituție cu care nu putem colabora, este ENEL, reprezentanții acesteia refuzând să comunice, astfel că după multe încercări, abia am reușit să vorbesc la telefon cu un angajat.”

De altfel, tot din cauza lipsei de comunicare, unitatea de pompieri din Venus este cufundată în întuneric de duminică seară. De la producerea avariei, nicio echipă ENEL nu a putut fi contactată, astfel că pompierii se confruntă de atâtea ore cu lipsa energiei electrice.

Mai trebuie spus faptul că grădinițele cu program prelungit 1, 3 și 7 au primit derogare de la ISJ Constanța pentru a funcționa și astăzi, în urma solicitărilor făcute de părinți. Aceștia mergând la serviciu, nu au cu cine să-și lase copiii, astfel că au cerut ca unitățile să rămână deschise, în ciuda vremii de afară.

Persoanele care se confruntă cu probleme sau care doresc să semnaleze situații deosebite o pot face la numerele de urgență ale Comandamentului de iarnă: 0756 201 223; 0756 201 224. De asemenea, Garnizoana Mangalia, care va pune la dispoziție militari pentru eventuale intervenții, poate fi contactată la numărul de telefon: 0241 75 22 67.

1 thought on “Transformate în patinoare, trotuarele vor fi degajate abia după ”plecarea” viscolului

  1. am cazut atit de rau ,daca eram nemaritata ziceam ca ma marit ,asa cineva ne ia la misto.

Comments are closed.