28 martie 2024

Toate drumurile naționale și județene rămân închise. Mai multe persoane au fost salvate din nămeți

Ca urmare a condițiilor meteorologice, de la instituirea codului roșu, pe raza județului Constanța s-a intervenit pentru salvarea mai multor persoane blocate în zăpadă și pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în mai multe cazuri:

În urma evoluţiei situaţiei operative drumurile naționale, județene și cele comunale sunt în continuare închise prin ordin al Prefectului Județului Constanța. Se acționează pe drumurile naționale și drumurile județene pentru deszăpezire și deblocarea mașinilor. În urma blocării drumurilor, primăriile Corbu și Deleni au acționat pentru evacuarea si adăpostirea a 91, respectiv 40 persoane surprinse în trafic.

42 autoturisme sunt rămase pe carosabil, 30 în zona Lumina-Tariverde iar 12 în zona Hârșova persoanele fiind cazate în adăposturi. Au fost 206 persoane salvate din zăpadă și 36 de persoane asistate medical.

La această oră, sunt izolate 13 localități după cum urmează: Topalu, Capidava, Ghindărești, Dunăreni, Viile, T. Vladimirescu, Dunărea, Casian, Cogealac, Tariverde, Rîmnicu de Jos, Rîmnicu de Sus și Gura Dobrogei.   

La ora 05:00, ENEL a anunțat avarii care afectează locuitorii din Fântânele, Tariverde, Canlia, Bugeac, Almalău, Satu Nou, Strunga, Izvoarele și Coslugea. Avariile la rețeau de energie electrică, au afectat și alimentarea cu apă potabilă a localității Vâlcele. Pană la ora 05:00 au fost preluate un număr de 265 de apeluri la numarul unic de apel 112.