28 martie 2024

„Natura moartă“ în faţa primăriei Mangalia

Cu riscul de a supăra, din nou, reprezentanţii primăriei Mangalia, deranjaţi de faptul că ne-am „luat“ de modul brutal în care s-a intervenit, acum doi ani, asupra coroanelor copacilor din Mangalia şi de tăierea „la ras“ a unor exemplare sănătoase, iată că semnalăm încă un caz, de data aceasta relativ amuzant. Foarte aproape de privirile celor îndrituiţi să ia atitudine, chiar sub nasul primăriei, pomul de iarnă „plantat“ în decembrie 2012 – în locul unui castan splendid ce a fost eliminat din peisaj – s-a uscat complet şi oferă un jalnic tablou trecătorilor.

Recomandăm înlocuirea copacului-schelet cu un pom ceva mai acătării, nu de alta, dar în mai puţin de două luni începe sezonul estival şi e posibil să speriem turiştii cu „natura moartă“ din faţa primăriei…

3 thoughts on “„Natura moartă“ în faţa primăriei Mangalia

  1. De data asta ati cam intrat cu bocancii in biologie … copacul acela este un mesteacan viu si absolut normal fără frunze la început de martie …

  2. Copacul este un conifer,apropo de …..biologie.Cat despre intrarea cu bocancii in biologie mai bine te refereai la horticultura sau silvicultura(mai puti ca aici sunt pomi sau arbusti ornamentali)

  3. daca e cedru pe bune cine dracu e desteptu care a plantat conifere intrun oras de la mare?
    mai bine era pe bune mesteacan ca asta e mai rezistent la caldura.io zic totusi ca a murit de la cacatu de caine care zace cu kilu prin iarba din fata primariei.

Comments are closed.