28 martie 2024

Două autoturisme Opel Astra cu documente false, descoperite în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche două autoturisme marca Opel Astra, înmatriculate în Bulgaria, pentru care conducătorii autoturismelor au prezentat la control documente false. În data de 11.03.2014, în jurul orei 11.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român A.T., în vârstă de 22 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Bulgaria. Conducătorul auto a prezentat la controlul specific un certificat tip I.T.P. care prezenta indicii de falsificare.

După trei ore, s-a prezentat în acelaşi P.T.F. şi cetăţeanul român C.M.V., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, care conducea un autoturism, marca Opel Astra şi a prezentat la control certificatul de înmatriculare al autoturismului, talonul de inspecţie tehnică periodică, asigurarea tip Carte Verde şi împuternicirea privind înstrăinarea autoturismului de către proprietar, documente suspecte a fi false. Conducătorii autoturismelor au declarat faptul că le-au achiziţionat fără a şti faptul că documentele în cauză sunt false.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor români, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „uz de fals”,  fapte prevazute si pedepsite de art. 323 Cod Penal.