Sancţiuni de peste 100.000 de lei aplicate de poliţişti într-o acţiune de prevenire a faptelor antisociale

9 infracţiuni au fost constatate şi peste 350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei, au fost aplicate de către poliţiştii constănţeni, la data de 02.04.2014, în cadrul acţiunii ce se desfăşoară la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti, în special a infracţiunilor de natură economică.

 

Astfel, în perioada 1 – 19 aprilie a.c., în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.


În cursul zilei de ieri, 2 aprilie a.c., peste 200 de poliţişti constănţeni din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.


Astfel, au fost verificaţi 42 de agenţi economici şi 282 de mijloace de transport, în filtrele instituite pe rutele de transport. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 18 persoane.
Din totalul infracţiunilor constatate, 7 sunt infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, poliţiştii au aplicat 358 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 101.895 de lei.


26 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 48 dintre sancţiunile aplicate sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.


Pentru abateri de la normele rutiere au fost aplicate 273 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 11 sancţiuni aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.


Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 1.670 de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*