28 martie 2024

Primarul Cristian Radu nu se face nici „roşu“, nici „galben“. Rămâne independent!

Zvonuri privind o inerentă înregimentare politică a lui Cristian Radu au circulat încă de la înscăunarea acestuia în fotoliul de primar, în iulie 2012. Cele două partide care îl curtează pe edilul local sunt PNL (partidul care l-a şi susţinut, oficial, în campanie) şi PSD, formaţiunea care i-a acordat voturile în turul al II-lea al alegerilor locale. În 2012, în iarnă, Radu Mazăre îi spunea lui Cristian Radu că „echipa“ este cheia succesului PSD-ului la Constanţa şi că „dacă actualul primar face treabă, rămâne în echipă, dacă nu, pleacă“.

La rândul său, în urmă cu un an, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PNL Constanţa anunţa că, „până în vară“, primarul Cristian Radu se va înscrie în PNL: „Este un primar bun, un câştig pentru Mangalia. El a mai fost în PNL”.

Se pare, însă, că niciunul dintre cei doi lideri judeţeni nu va avea sorţi de izbândă în racolarea lui Cristian Radu.  Acesta a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, că nu va „semna“ la nicio formaţiune politică: „Nu vreau să îi dezamăgesc pe cei ce au avut încredere în mine şi cred că fac treabă bună şi pot obţine fonduri şi fără să am un partid în spate“.