19 aprilie 2024

Mangalia parafează înfrăţirea cu oraşul Karmiel

O delegaţie de oameni de afaceri din Israel se va afla în vizită la Mangalia, în perioada 8-15 mai, prilej cu care, vineri, 9 mai, oaspeţii vor avea o întâlnire cu edilul Radu Cristian, la sediul Primăriei Mangalia, în vederea semnării protocolului de înfrăţire cu oraşul din Ţara Sfântă. Delegaţia este reprezentată de Shula Cohen-viceprimarul oraşului Karmiel, Eti Shperberg-director al Institutului de Învăţământ Tehnic, membră Rotary, Paul Târnovan-şef secţie Primăria Karmiel, Zvi Itzchacki-om de afaceri, membru Rotary.

Conform protocolului de înfrăţire, părţile vor dezvolta relaţii de colaborare şi prietenie, potrivit competenţelpor de care dispun şi legislaţiei în vigoare în statele lor. Cooperarea va consta în schimburi de experienţă în următoarele domenii: industrie, cultură şi arte, educaţie, turism, economie şi dezvoltarea mediului de afaceri, instituţii municipale şi sistemul economic local, protectia mediului.

Colaborarea cu oraşul Karmiel a debutat anul trecut, când edilul Cristian Radu l-a şi vizitat. Zonă turistică, Karmiel se face remarcat prin faptul că, deşi numără 50.000 de locuitori, are deschise peste 100 de fabrici, astfel că oraşul se laudă cu o continuă creştere economică.