Locuitorii Mangaliei, chemaţi să participe la “Food Revolution Day“

Vineri, 16 mai, pe Terasa Restaurantului „Cazino“ din Mangalia se va desfăşura “Food Revolution Day“ – Mangalia. Evenimentul face parte dintr-o campanie internaţională, demarată de binecunoscutul Jamie Oliver, al cărei scop este acela de conştientizare a importanţei calităţii mâncării. „Revoluţia“ lui Jamie, începută ca o simplă campanie împotriva hranei “junk“, a obezităţii şi problemelor cauzate de aceasta a dus la organizarea, la nivel mondial, vineri, 19 mai, a “Food Revolution Day“. Până la ora actuală, în campanie s-au înscris 103 ţări şi peste 300.000 de participanţi.

„Evenimentul va începe în jurul orelor 14.00 şi vor fi workshop-uri din 20 în 20 de minute“, ne-a declarat Ozzy Menabit, cel ce organizează, la Mangalia, FRD 2014. „Am, alături, mai mulţi elevi de liceu, voluntari, care vor îndruma părinţii  şi copiii. Îi vom învăţa cum se face salata, în special dressing-ul, acest „dirijor“ al gustului într-o salată. Gândiţi-vă că noi, adulţii, punem oţet în salată şi vrem ca micuţii noştri să o mănânce de plăcere. Eu o să îi învăţ, de exemplu, să facă maioneză din ulei de măsline, miere, oţet sau lămâie. Sau dressing cu iaurt sau măr ras… Părinţii vor fi învăţaţi cum se face puiul în cinci feluri, fără ulei, în 5 moduri diferite. Vor mai fi şi multe alte surprize“, ne promite Ozzy Menabit.

Prin urmare, vineri, de la orele 14.00, pe Terasa „Cazino“, sunt invitaţi să participe la „Ziua Revoluţiei Mâncării“ toţi cei ce doresc să înveţe cum se alimenteze sănătos, cei ce vor să facă schimb de reţete, cei ce vor să împărtăşească modalităţi de a găti „eco“. Pentru a face parte din comunitatea FRD 2014, puteţi să vă alăturaţi campaniei pe Facebook (https://www.facebook.com/FoodRevolutionCommunity).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*