25 aprilie 2024

Mercedes furat din Ungaria, descoperit în Mangalia

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia un autoturism marca Mercedes care figurează ca fiind furat din Ungaria. În data de 14.05.2014, în jurul orei 13.00,  poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat un autoturism marca Mercedes model C 220, care figura ca fiind furat din Ungaria, data de 01.04.2014.

Cetăţeanul român B.C.D., în vârstă de 39 ani, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că autoturismul în cauză îi aparţine, după ce l-a achiziţionat de la un alt cetăţean român, în schimbul sumei de 5.000 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat. Autoturismul, evaluat la aproximativ 22.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării de către poliţiştii de frontieră, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 Cod Penal.