18 aprilie 2024

Plaja şi faleza din Saturn, înecate în bălării şi pline de hârtoape

Oficial, sezonul estival 2014 a început, numai că s-a făcut remarcat doar la nivel declarativ. În realitate, staţiunile sunt pustii, nepregătite pentru întâmpinarea vizitatorilor, dar ceea ce este şi mai surprinzător este faptul că nici măcar nu au început pregătirile pentru activităţile estivale. Aşa se face că cei care deţin hoteluri, terase, bazaruri, magazine cu articole de plajă şi îmbrăcăminte ori unităţi de alimentaţie publică încă hibernează.

Staţiunea Saturn, preferată de către familiile cu bugete mici şi medii, aglomerată, de obicei, inclusiv la începutul verii, în prezent, este goală în proporţie de 80%. Singurul hotel a cărui parcare este destul de aglomerată este Hora ce dispune de o bază modernă de tratament balnear, astfel că se justifică prezenţa turiştilor aflaţi în Saturn în acest interval.

În rest, plaja Saturn este plină de denivelări, astfel că persoanele aflate, ieri, la plajă întindeau nisipul murdar cu picioarele pentru a-şi putea îndinde cearşafurile. Ca niciodată, porţiuni întinse din plajă s-au transformat, din cauza nepăsării, în adevărate pajişti pline cu toate speciile de ierburi posibile. Buruieni înalte de peste un metru pot fi admirate la tot pasul pe faleza din Saturn, ciuruită şi denivelată din loc în loc.

Tabloul de ansamblu ne indică o staţiune, cândva primitoare şi atractivă, care a fost lăsată de izbelişte, asemeni celorlalte zone turistice din sudul litoralului. Lipsa investiţiilor, clădirile dezafectate, agrementul inexistent, cât şi tarabele din pal inestetice, cele deschise arătând ca nişte coji din lemn, au dus la dispariţia turiştilor, dezamăgiţi de aspectul actual al staţiunilor.

Persoane cu experienţă în turism preconizează un sezon estival extrem de slab, cu turişti care vor alege să-şi petreacă vacanţele în alte destinaţii din ţară şi străinătate. De altfel şi debutul a fost un dezastru, în mini-vacanţa de 1 Mai staţiunile sudice fiind ocolite cu vehemenţă de către turişti.

          

2 thoughts on “Plaja şi faleza din Saturn, înecate în bălării şi pline de hârtoape

  1. Ne asumam riscul. N-am vazut pe cineva sa-i reproseze direct primarului taierea copacilor si gardului viu. S-a comentat in soapta, pt ca oamenii au ramas cu frica comunista in suflet.

Comments are closed.