28 martie 2024

Proiect de 32.000 de lei de supraveghere video a primăriei

Consilierii locali sunt chemaţi, astăzi, să aprobe proiectul de montare a unui sistem de supraveghere video al sediului primăriei şi ADPP-ului. Întocmit de Telefonica 2000 SRL, proiectul este motivat de necesitatea executării şi montării unui sistem tehnic de securitate la sediile celor două instituţii publice.

În cazul în care va trece de girul aleşilor locali, proiectul ar urma să cuprindă: montarea unui sistem de detecţie şi semnalizare a efracţiilor (format dintr-o centrală de alarmă EVO 192, trei tastaturi, 5 detectoare de incendii, 8 contacte magnetice, 7 butoane de panică, 2 detectoare de mişcare cu dublă tehnologie şi alte 36 pasive), alături de cea a unui sistem de televiziune cu circuit închis, cu un DVD cu 16 canale, 9 camere video în interior şi alte 4 în exterior, precum şi un monitor. Detectoarele de mişcare şi cele de fum ar urma să fie amplasate în toată clădirea ce adăposteşte Primăria şi ADPP-ul, în timp ce camerele video ar fi amplate în zonele cele mai aglomerate – la Serviciul Taxe şi Impozite, la casierii, pe holuri, la toate intrările în imobil, dar şi la intrarea în grupul sanitar din spatele instituţiei.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 32.000 de lei.

Un sistem de supraveghere video (renumit, deja, printre angajaţii primăriei) a fost montat în urmă cu câţiva ani. Chiar în biroului fostului primar Mihai Claudiu Tusac exista un monitor pe care acesta putea supraveghea orice mişcare de prin instituţiile pe care le păstorea. Camerele au fost demontate în timpul suspendării lui Tusac, de către primarul interimar, Ion Mincă.

1 thought on “Proiect de 32.000 de lei de supraveghere video a primăriei

  1. S-a zvonit cumva că va fi furată din nou primăria și primărelul se „baricadează” ?
    Mai bine ar pune camere pe la baraci să vadă cum se plătesc voturile pe acolo,nu de alta dar numai așa și-ar verifica eficienșa banilor dații.

Comments are closed.