18 aprilie 2024

Concursuri, competiţii şi parade vor marca cea de a XV-a ediţie a „Zilelor Galactiene“

Şcoala „Gala Galaction“ organizează, începând cu 23 mai şi până la jumătatea lunii iunie, cea de a XV-a ediţie a „Zilelor Galactiene“. Manifestările zilelor şcolii au demarat la finele săptămânii trecute, cu „Fanteziile cu mesaj“, în care au fost implicaţi elevii claselor a II-a, a III-a şi a IV-a, coordonaţi de înv. Elena Tiron, înv. primar Anişoara Fefea şi înv. primar Elfride Chiriac.

Joi, 30 mai, la centrul Cultural „Euxin“ va avea loc expoziţia „Jurnal – Mărturii şi fotografii etnografice“, ce face parte dintr-un proiect internaţional înscris CAEN 2014 şi coordonat de prof. Ramona Buzea.

„Prietenos cu viaţa – parada micilor galactieni şi lansarea de baloane“ se va desfăşura pe 1 Iunie, începând cu orele 10.00, pe traseul Şcoala „Gala Galaction“ (sens) – Portul Turistic Mangalia. Evenimentul va avea loc sub supravegherea înv. primar Adriana Dobre.

Sportul va avea şi la această ediţie, un loc de frunte printre competiţii. Cupa transmisibilă „Gala Galaction“ se va desfăşura la fotbal şi handbal, pe 6 iunie şi va fi coordonată de prof. Maria-Eugenia Cristian.

Pe 7 iunie, de la orele 10.00, se va derula concursul interjudeţean „Matematică la Pontul Euxin“, ediţia a XII-a, pentru clasele IV-VIII, eveniment coorodonat de prof. Ion Gogoaşă.

„Les Bourgeons de Printemps“, concurs de limba franceză, va avea loc marţi, 10 iunie, de la orele 11.00, sub îndrumarea prof. Viorica Gherghinoiu.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale Zilelor Galactiene este „Ştafeta cunoştinţelor“, ce se va desfăşura pe 11 iunie, sub coordonarea profesorilor Maria-Eugenia Cristian, Ştefana Pană şi Liliana Iurco.

Prof. Ana Caramet va îndruma, pe 12 iunie, de la orele 10.00, concursul “Public Speaking“, ce va avea loc în două etape: un discurs în limba lui Shakespeare, urmat de întrebări din partea juriului.

Un al doilea concurs în limba engleză, “Blossoms“, se va derula sub coordonarea prof. Mariana Marin, pe 13 iunie, de la orele 11.00.

Două concursuri de limba şi literatura română, ce se vor desfăşura sub supravegherea prof. Elena Petcu şi prof. Mihai Sorin vor avea loc pe 13 iunie. Este vorba despre concursul de limba română „Triunghiul cuvintelor“, ediţia a XIV-a, pentru clasele V-VII (înscrierile au loc în perioada 26 mai-10 iunie) şi despre concursul de creaţie literară „Galacteea, magia cuvintelor“, ediţia a XIV-a, cu tema „Jocul meu preferat, pictură în cuvinte“, pentru clasele V-VII.

Întâlnirea anuală cu absolvenţii Şcolii „Gala Galaction“ (Şcoala nr. 5), este organizată de directorul unităţii, prof. Adriana Popescu, la Centrul Cultural „Euxin“, pe 14 iunie, de la orele 10.00, în timp ce întâlnirea cu cadrele didactice pensionate, sugestiv intitulată „Jos pălăria, cu respect“, va avea loc în aceeaşi zi, la orele 17.00, în staţiunea Venus.