25 aprilie 2024

Un sirian şi un irakian depistaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au interceptat un cetăţean sirian şi un altul irakian, după ce au fost observaţi prin sistemul optronic de supraveghere a frontierei, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Republica Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Norvegia. În data de 27.05.2014, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat, prin sistemul optronic de supraveghere a frontierei, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre R. Bulgaria.

Imediat a fost desfăşurată o acţiune specifică a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia, în jurul orei 00.45, cei doi bărbaţi au fost depistaţi în apropierea frontierei, ascunşi într-un lan de grâu. Echipa operativă a procedat la conducerea persoanelor, care nu vorbeau limba română, la sediul G.N. Mangalia pentru cercetări. În urma verificărilor a rezultat faptul unul dintre bărbaţi este cetăţean sirian, în vârstă de 34 ani, iar celălalt irakian, în vârstă de 27 ani, şi au încercat să intre ilegal în România, la adăpostul întunericului, cu intenţia de a ajunge în Norvegia.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni străini actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal. Cele două persoane vor fi înapoiate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.