28 martie 2024

În atenţia celor care vor să devină bugetari. ADPP are peste 10 locuri vacante permanente

În urmă cu câteva zile, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu, a fost votată noua formă a organigramei ADPP Mangalia. Cu excepţia lui Ghiulgiean Membulat, ceilalţi colegi de la PSD au refuzat să aprobe proiectul. Chiar dacă decizia nu a fost motivată, alesul Marian Guţă a punctat, clar, votul ”împotrivă”, deoarece, din neatenţie, proiectul era cât pe ce să fie consemnat în procesul-verbal ca fiind acceptat în unanimitate.

Potrivit proiectului, organigrama ADPP a suferit modificări, unele servicii şi compartimente fiind nou-înfiinţate, iar altele comasate.

În total, numărul posturilor existente în cadrul instituţiei este 51. De asemenea, în noua organigramă, apar mai multe posturi vacante, şase dintre acestea nou create, restul existente, dar neocupate.

Iată, care sunt acestea:

–         un post Şef Serviciu Financiar-Contabil vacant;

–         un post consilier juridic debutant în cadrul Serviciului Juridic şi Urmărire Contracte, Compartimentul Juridic;

–         un post muncitor necalificat la Compartimentul Pădurea Comorova;

–         un post muncitor necalificat – Cimitire;

–         un post administrator la Compartimentul Administrativ şi Întreţinere;

–         un post referent la Serviciul de Achiziţii Publice;

–         două posturi inspector de specialitate la Compartimentul de Investiţii;

–         un post inspector de specialitate debutant la Iluminat Public;

–         un post tot de inspector de specialitate la Compartimentul Tramă Stradală;

–         un post referent la Compartimentul Tramă Stradală;

–         două posturi inspector de specialitate, respectiv inspector gradul I A la Compartimentul Spaţii Verzi.

Ideea nu este rea, mai cu seamă că la nivelul municipiului, în ultimii ani, nu s-au creat locuri de muncă, deşi numărul şomerilor a crescut de la o lună la alta. Un alt avantaj îl reprezintă perioada nedeterminată, dar şi programul destul de lejer de la stat. Dezavantajul este dat de salariul nu foarte atractiv, dar sigur.

Celor aflaţi în căutarea unei slujbe nu le mai rămâne decât să se intereseze şi să urmărească când vor fi scoase la concurs aceste posturi vacante, în acest sens pândind în ziare ori la sediul ADPP anunţurile ce vor conţine condiţiile prevăzute de lege.