23 aprilie 2024

Ziua Rezervistului Militar

Instituirea „Zilei Rezervistului Militar” prin H.G. nr. 467/2010 exprimă aprecierea autorităţilor şi societăţii române faţă de cadrele militare în rezervă şi în retragere care şi-au servit cu devotament şi onoare ţara. Istoria consemnează fapte memorabile ale militarilor pe câmpul de luptă şi pe frontul nevăzut, care au contribuit la apărarea patriei şi a valorilor naţiunii române.

Amintirile celor care sărbătoresc Ziua Rezervistului Militar ar putea să umple volume întregi. Cândva, pompierii trecuţi în rezervă, dornici să salveze vieţi omeneşti din furia flăcărilor, mai păstrează încă amintirea misiunilor complexe la care au participat şi care i-au marcat. 

Astfel, în data de 29.05.2014, pompieri rezervişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, au participat la aniversarea, în avans, a Zilei Rezervistului, care se sărbătoreşte în data de 31 mai.

Încă pasionaţi de munca ce a făcut atâtea decenii parte din viața lor, în cadrul întrunirii,  foştii pompieri militari au depănat amintiri, au discutat despre diferitele intervenţii pe care le-au avut în decursul carierei, dar şi despre câte vieţi omeneşti au salvat.

Cu ocazia aniversării Zilei Rezervistului Militar adresăm gândurile noastre bune tuturor rezerviştilor români.