20 aprilie 2024

Ambarcaţiune cu migranţi, interceptată în apropierea ţărmului Mării Negre

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, fără pavilion arborat, la bordul căreia se aflau 37 de persoane, posibil migranţi din Orientul Mijlociu.

În data 02.06.2014, în jurul orei 23.25, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 11 mile marine travers de localitatea Shabla din R. Bulgaria, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României. Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea şi supravegherea ambarcaţiunii suspecte. Ambarcaţiunea şi-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

Drept urmare, două nave ale Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat yacht-ul spre sediul Grupului de Nave Constanţa, unde poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz. Din primele verificări a reieşit faptul că la bordul yacht-ului se află 37 de persoane, de origine afgană şi iraniană.