29 martie 2024

Delegaţie din Mangalia, în vizită de lucru în Bosnia – Comunicat de presa

O delegaţie a Primăriei Mangalia, condusă de primarul Cristian Radu se află în perioada 5-8 iunie, în oraşul Pale (Bosnia-Herzegovina), în vederea stabilirii de programe comune în diverse domenii de activitate. Deplasarea membrilor delegaţiei din Mangalia în ţara respectivă s-a efectuat ca urmare a invitaţiei ambasadorului Bosniei-Herzegovina în România, Excelenţa Sa domnul Dusko Kovacevic şi a autorităţilor locale din Pale, care şi-au manifestat interesul de a purta discuţii cu omologii lor în vederea înfrăţirii viitoare dintre cele două oraşe. De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor purta discuţii cu investitori privaţi din Bosnia-Herzegovina, având ca principal obiectiv cooperarea în domeniul economic şi turistic, dar şi a atragerii de investiţii străine în municipiul Mangalia. Totodată, vor fi stabilite relaţii de colaborare în domeniul culturii, artei şi educaţiei prin schimburi de experienţă bazate pe respect şi sprijin reciproc.

Pale este unul dintre cele şase sectoare ale oraşului Sarajevo-Est, situat în Republica Srpska, entitate a Bosniei-Herzegovinei. Sarajevo-Est este unul dintre cele mai mari oraşe din Balcani, fiind alcătuit din localităţi, sate, dealuri şi aşezări ante-belice ale suburbiei Sarajevo, întinzându-se pe o suprafaţă de 1450 km2, cu o populaţie însumând 77.000 de locuitori şi fiind parte a Zonei Metropolitane a capitalei. Principala componentă economică de astăzi în Pale este turismul, oraşul fiind situat în zona munţilor Jahorina, Trebevic şi Igman, unde, în 1984, s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarnă. Centrul de Ski Jahorina este recunoscut la nivel internaţional, având peste 20km de piste amenajate la nivel olimpic. O altă componentă economică este industria de prelucrare a lemnului, ramură care cuprinde şi cei mai mulţi angajaţi dintre locuitori.

1 thought on “Delegaţie din Mangalia, în vizită de lucru în Bosnia – Comunicat de presa

  1. Ca cetatean, cu certitudine degeaba voi intreba Primaria,
    Dar poate voi, cei de la Editia de Sud, daca inca mai aveti curaj, puteti adresa, in mod oficial, urmatoarele intrebari, domnului primar:
    1. Cine sau ce structura a organizat vizita?
    2. Cati bani de la bugetul local s-au cheltuit?
    3. Cu ce mijloace de transport s-a efectuat vizita?
    4. Ce categorii de oameni au fost alese sa participe si in conformitate cu ce decizie a Consiliului Local?
    5. Nominal care au fost membrii delegatiei, angajati ai Primariei sau nu si ce rol au avut acolo?
    6. Ce oameni de afaceri din afara Primariei au participat?
    7. Ce persoane din afara Primariei au girat vizita?
    8. Daca Consiliul Local a dat un mandat primarului inainte de vizita sau daca macar a fost informat despre aceasta intentie?
    9. Daca primarul a facut un raport de activitate in fata Consiliului Local ca urmare a vizitei sau este suficient comunicatul de presa?
    10. Daca primarul a informat Consiliul Local despre urmatoarele intentii de vizite externe?

    Probabil ca veti primi, dupa cum cunosc, niste raspunsuri de tip „Dorel”, de la celalat Dorel: Colgiu. Dar pe noi ne-ar interesa, NOMINAL cine a participat la aceasta vizita si, mai ales, DE CE, CUM, DE CAND, CU CINE, UNDE si, mai ales CAT!. Veti avea si voi niste surprize, foarte interesante!

    Misu

Comments are closed.