19 aprilie 2024

Zanfir Iorguș și-a luat consilierii și a plecat la PSD! O dată cu revenirea, a primit și funcția de lider al formațiunii

Luni, după-amiază, la Venus, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost făcut anunțul oficial, susurat până atunci la colț de stradă, și anume că fostul președinte PDL Mangalia, Zanfir Iorguș s-a întors la PSD.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți președintele filialei PSD Mangalia, directorul RAJA Constanța, Felix Stroe, senatorul PSD, Nicolae Moga, președintele interimar CJC Constanța, Cristinel Dragomir, Cristian Darie, din partea OJ PSD Constanța.  De asemenenea, de la conferință nu aveau cum să lipsească protagoniștii evenimentului politic, respectiv consilierii locali PDL și PSD Mangalia, dintre cei 12, fiind prezenți 10. Au absentat Linica Stan, reținută cu treburi urgente la THR, precum și prof. Gheorghe Mazâlu, internat în spital.

La unison, gazdele PSD de la județ, dar și ”musafirii” primiți călduros au declarat că mutarea făcută, ce a creat ceva valuri, are ca priorități imediate consolidarea filialei locale a social-democraților, dar și obținerea unui rezultat ”zdrobitor” la alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, atât Felix Stroe, cât și Zanfir Iorguș au susținut faptul că era nevoie de o majoritate în Consiliul Local Mangalia în vederea inițierii de către aleși a unor proiecte necesare comunității locale. Nu în ultimul rând, s-a discutat despre necesitatea depunerii unor proiecte cu fonduri europenene menite să dezvolte municipiul Mangalia.

După introducerile protocolare, directorul RAJA, Felix Stroe a anunțat că luni, 6 octombrie, și-a înaintat demisia din funcția de lider al PSD Mangalia. Locul său a fost preluat de către Zanfir Iorguș care va asigura interimatul până la organizarea alegerilor la nivel local. Tot în cadrul ședinței de luni, s-a constituit un BPL interimar, din conducere făcând parte în calitate de vicepreședinți și trei ex-membri PDL. Este vorba despre Linica Stan, Paul Foleanu și Vasile Iorga.