28 martie 2024

În Portul Turistic au început „Zilele Recoltei“

În acest week-end, Primăria şi Administraţia Domeniului Public şi Privat Mangalia organizează „Zilele Recoltei 2014”, eveniment ce a demarat în Portul Turistic. Circa 100 de producători din zona Mangaliei, dar şi alte regiuni ale ţării şi-au instalat, deja, tarabele cu bunătăţi. Afumături, brânzeturi, carne de batal la baiţ sau şuncă de porc fiartă în zeamă de varză, miere şi produse apicole, legume şi fructe la preţuri mult mai reduse decât în pieţele Mangaliei, alături de trufandale precum ghebele, zmeura sau afinele, expoziţii de produse artizanale şi articole vestimentare din mai multe regiuni ale ţării sunt numai câteva dintre ofertele producătorilor sosiţi în sudul litoralului.

Ofertele sunt generoase, însă, deocamdată, cumpărătorii nu sunt pe măsura aşteptărilor. Producătorii spun că, pentru început, vânzările nu sunt foarte mari, cel mai probabil din cauza puterii scăzute de cumpărare a românilor. Se aşteaptă ca fluxul mai mare de clienţi să vină odată cu zilele de sâmbătă şi duminică.

În cele trei zile ale „Zilelor Recoltei“ are loc, tot în Portul Turistic Mangalia, turneul caritabil „Îngeri pentru îngeri”, organizat de trupa „Talisman“, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru Mihăiţă, un copilaş de numai un an şi jumătate, care nu vede şi nu poate merge. În timpul celor trei zile ale manifestării, oricine poate dona o sumă oricât de mică pentru a veni în ajutorul băieţelului, ce are nevoie de 20.000 de euro pentru a putea fi operat în Statele Unite ale Americii. Alături de „Talisman“ vor urca pe scena din port Grupul Vocal al Pensionarilor din Cernavodă, Ansamblul Litoral Mangalia, Grupul Vocal Litoral Mangalia şi Ansamblul Plai de Dor, din Albeşti, Ionuţ Andraş, Ionela Moruţan, Ravi, Emanuel, ansamblul Regal de Folclor, iar ca invitaţi din străinatate, Ansamblul de Dans Popular din Şabla, Bulgaria.

1 thought on “În Portul Turistic au început „Zilele Recoltei“

  1. „Saptamâna Recoltei” care în mod miraculos dureaza la Mangalia doar 3 zile a strâns bani în mod „caritabil” pentru angajatii primariei.

Comments are closed.