24 aprilie 2024

Elevii Școlii nr. 2 au vândut dulceață în Port pentru a strânge bani pentru un video proiector

Sâmbătă și duminică, în perioada derulării Zilelor Recoltei, mai mulți elevi ai Școlii Generale nr. 2 „Sf. Apostol Andrei” Mangalia au făcut cunoștință cu meseria de comerciant. Însoțiți de către mămici, copiii au așezat la intrarea în Portul Turistic mai multe mese pe care au expus în vederea vânzării zeci de borcane cu gem și dulceață.

Motivul pentru care micuții au decis să renunțe la preparatele dulci din propriile cămări este de admirat, dar în același timp, dă de gândit. Elevii își doresc un video proiector cu ajutorul căruia să le fie predate cursurile și să-și susțină proiectele. Cum instituția de învățământ nu dispune de fondurile necesare, copiii, ajutați de părinți, au decis să ia problema în propriile mâini, având certitudinea că, astfel, vor reuși să-și îndeplinească visul. Pentru a-i atrage pe clienți, copiii făceau reclamă la borcanele cu gem de smochine, prune, căpșuni etc. cu glas tare, lăudând calitatea preparatelor. Mai mult, copiii nu au stabilit prețuri fixe, lăsându-i pe cumpărători să ofere câți bani doresc. La plecare, micii vânzători de ocazie le-au oferit clienților flori în semn de mulțumire.

Astfel de inițiative au mai fost luate și de către elevii Școlii Generale nr. 5 „Gala Galaction”, chiar în apropierea Crăciunului 2013. Atunci, copiii au vândut zeci de sortimente de prăjituri preparate în casă de către mămici. Cu banii obținuți, au fost cumpărate computere și video proiectoare.

Să sperăm că reprezentanții administrației publice locale vor ține cont de nevoile elevilor, dar și de sacrificiile pe care le fac pentru a-și acoperi lipsurile din școli, alocându-le bani de la bugetul local pentru dotări corespunzătoare, începând de la mobilier, până la materiale didactice și aparatură performantă, în vederea asigurării unor condiții optime de studiu, demne de 2014.