20 aprilie 2024

Rămas fără lider şi Birou, PDL Mangalia încearcă să se reinventeze prin răfuieli şi “bătaie” pe funcţii

Demisiile în masă au semănat haos în interiorul filialei PDL Mangalia. Plecarea preşedintelui Zanfir Iorguş, dar şi a membrilor Biroului Permanent Local (cu excepţia a patru persoane) la PSD au dat peste cap o organizaţie, cândva, puternică, bine închegată şi cu electorat numeros. În urmă au rămas un sediu spaţios gol şi câţiva membri fideli care nu simpatizează PSD-ul cu care, de altfel, s-au războit, la propriu, vreme de 4 ani. Democrat-liberalii care au refuzat să se facă “roşii” nu se bucură însă de aprecieri, dimpotrivă, sunt catalogaţi drept spioni ai lui Iorguş, care au ca unică misiune raportarea cu lux de amănunte a tot ceea ce mişcă în filială. Tocmai din această cauză, membrii PDL rămaşi au anunţat că vor părăsi structura, urmând să fie alături de organizaţie doar de la distanţă, prin voturile pro pe care le vor da în momentul când vor fi chemaţi la urne.

La puţin timp după ce membrii PDL Mangalia au anunţat că optează pentru PSD, filiala locală abandonată a fost preluată spre coordonare şi reanimare de către senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene. Acesta a ţinut prima şedinţă marţi, 21 octombrie, când s-a autonumit preşedinte interimar al PDL Mangalia. Tot atunci, s-a discutat despre formarea unui BPL interimar, în acest sens lucrându-se la propuneri, nominalizări etc.

Subiectul BPL a fost reluat şi miercuri seară, însă nu s-a ajuns la un numitor comun, din cauza orgoliilor, nemulţumirilor, dar şi apariţiei unor foşti membri reveniţi, cu seninătate, la filială, ca un sâc-sâc făcut fostului lider, Zanfir Iorguş. Aşa se face că persoanele în cauză, ce în ultimii ani s-au afişat în compania reprezentanţilor altor partide politice spun, acum, răspicat că au fost mereu democrat-liberali şi că intenţionează să pună pe picioare organizaţia locală. Mai mult, celor rămaşi din vechea gardă PDL li se fac zile fripte pentru a pleca de bună voie dacă nu doresc să li se spună direct să elibereze sediul. Pe de altă parte, nou-veniţii nu se înţeleg nici între ei, fiecare aspirând ori la şefia filialei, ori la cea a organizaţiei de femei, de pensionari sau de tineret. Bătaie se dă şi pentru o funcţie în BPL, care le asigură ocupanţilor o poziţie solidă în partid, concretizată, peste 2 ani, în clasarea pe un loc eligibil pentru viitorul Consiliu. Astfel de întâlniri strategice vor tot avea loc în zilele următoare, urmând să vedem într-un final cum va arăta noua componenţă a BPL al PDL Mangalia.

Nu trebuie trecută cu vederea nici dezamăgirea ce-i încearcă pe foarte mulţi activişti PDL referitor la plecarea liderului şi vicepreşedinţilor ce au ales să se manifeste politic în cadrul echipei PSD. Oamenii nu pot şi nici nu vor să înţeleagă să se transforme în altă culoare, peste noapte, asemeni unui cameleon şi să şteargă cu buretele scandalurile aprige cu membrii PSD atât în timpul campaniei, cât şi pe parcursul derulării mandatului fostului primar Tusac. Din aceste motive, plecarea conducerii PDL a lăsat răni destul de adânci, harababură, dar şi o pată de noroi pe munca celor care chiar au crezut în formaţiunea politică căreia i s-au dedicat ani sau poate chiar zeci de ani.

1 thought on “Rămas fără lider şi Birou, PDL Mangalia încearcă să se reinventeze prin răfuieli şi “bătaie” pe funcţii

  1. Nu mor caii când vor câinii ! … fiindcă omul de calitate își păstrează principiile și supraviețuiește. Sper să fiu bine înțeles !!

Comments are closed.