28 martie 2024

În maximum o lună, sensul giratoriu va fi luminat şi înconjurat cu amfore

Lucrările de sistematizare demarate lunile trecute vor continua până spre finalul acestui an. După cartierele T.S. Săveanu, Sirenei, Portului (parţial), Muncitorului şi Rozelor, lucrările de reabilitare a trotuarelor şi de reamenajare a spaţiilor verzi vor extinse în zonele Matei Basarab, Negru Vodă, Horia, Cloşca şi Crişan, respectiv General Vârtejanu.
În privinţa acestei noi viziuni, părerile sunt împărţite. Pe de o parte, unii cetăţeni apreciază scoaterea gardului viu care ar „aerisi” spaţiile din faţa blocurilor, pe de altă parte există oameni nemulţumiţi care se plâng că le-au fost scoşi din rădăcini copacii pe care i-au plantat şi îngrijit ani la rând. În cazul acestei ultime categorii, autorităţile publice locale vin şi spun că s-a plantat haotic, inclusiv pe ţevile de canalizare, şi că spaţiile curăţate de gunoaie vor fi decorate ulterior cu copaci, gazon şi flori, după caz.
Tot în perioada imediat următoare, i se va da o nouă înfăţişare sensului giratoriu ornamentat, în prezent, cu trandafiri. Potrivit unui proiect nou, realizat de către o echipă de arhitecţi, sensul giratoriu va fi luminat şi înconjurat cu amfore. De asemenea, de jur împrejur vor fi plantaţi arbori decorativi de mici dimensiuni pentru a nu afecta, vizual, amforele şi coloanele ce vor încadra spaţiul intens circulat.
Toate aceste lucrări de reamenajare a sensului se vor finaliza în maximum o lună, astfel că sărbătorile de iarnă îl vor găsi în haine noi. Valoarea acestei investiţii se ridică la suma de 500.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul local.

2 thoughts on “În maximum o lună, sensul giratoriu va fi luminat şi înconjurat cu amfore

Comments are closed.