29 martie 2024

700 de pacienţi, trataţi la standarde europene, la Secţia Oncologie a Spitalului Mangalia

La Spitalul Municipal Mangalia funcţionează, de circa trei ani, o secţie de Oncologie la standarde europene. Lucrul acesta este, însă, necunoscut, de mulţi dintre locuitorii oraşului care, şi la ora actuală, aleg Constanţa sau  Bucureştiul pentru a-şi trata aceasta cruntă maladie. Managerul unităţii spitaliceşti, dr. Liviu Mocanu, afirmă că Secţia de Oncologie are peste 700 de pacienţi, ce beneficiază de condiţii excelente, de medicamentaţie consacrată la nivel internaţional, precum şi de scheme terapeutice de top.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult actul medical, Spitalul Muncipal Mangalia va achiziţiona, în primul trimestru al lui 2015, un modul absolut necesar pentru prepararea produselor utilizate în tratarea cancerului. Potrivit dr. Mocanu dotarea cu acest modul va ridica secţia Oncologie la standarde maximale, atât pentru medici şi personalul auxiliar, cât mai ales pentru pacienţi.

Confruntat cu situaţii concrete, în care pacienţi neasiguraţi au fost nevoiţi si plătească intervenţiile din spital, dr. Liviu Mocanu face un apel către aceştia, arătând că oricine poate achita, la sediul Administrarea Finanţelor Publice din Mangalia costul asigurării medicale obligatorii. Astfel că, în loc să plătească, la spital, o intervenţie minoră, ce costă de la 400 de lei în sus, cetăţeanul neasigurat îşi poate achita asigurarea obligatorie, cu aceeaşi sumă, pe mai multe luni, beneficiind de servicii medicale gratuite.

 

1 thought on “700 de pacienţi, trataţi la standarde europene, la Secţia Oncologie a Spitalului Mangalia

  1. Dl. Manager dr. Liviu Mocanu sa nu mai manance rahat, ca lumea se duce la Bucuresti pentru ca nu ar sti de sectia din Mangalia.
    A fost maica-mea saptamana trecuta la „marea clinica” din Mangalia, iar animalele de acolo, platite din banii contribuabililor, au urlat si au tipat ca niste cretine, i-au dat un flit de nu s-a vazut, a plecat plangand de la spital.
    Se intoarce roata dragi jigodii, nici voi nu traiti o vesnicie, va doresc sa va imbolnaviti si sa vi se intoarca dosul.
    Degeaba aveti dotari, din moment ce nu se poate intra in spital fara spaga, nu-i asa dl. manager de spital?
    Mai mergeti pe la Bucuresti sa vedeti cum este tratata lumea, caci in coltul asta de tara nesimtirea din spital a ajuns la cote maxime.

Comments are closed.