17 aprilie 2024

Peste 17.000 de lei strânşi la Târgul de Crăciun al Şcolii „Gala Galaction“

Cel mai mare târg de sărbători pentru elevi din Mangalia, „Gala Crăciunului“, a avut loc la Casa de Cultură din localitate. Evenimentul, organizat de Asociaţia de Părinţi „Gala Galaction“a avut drept scop, ca la fiecare ediţie, strângerea de fonduri pentru înzestrarea claselor de curs ale unităţii de învăţământ. Pentru aceasta, părinţi, copii, dar şi cadre didactice s-au pregătit intens, astfel încât suma de bani strânsă pentru şcoală să depăşească orice record: s-au organizat licitaţii ale obiectelor confecţionate chiar de elevi, tombole, alături de tradiţionalul târg de prăjituri “home-made“, pregătite de mamele şi bunicile şcolarilor şi scoase spre vânzare.

Elevii de la toate clasele, începând cu grupa pregătitoare şi până la clasele a VIII-a, au prezentat programe artistice impresionante: recitaluri, colinde, dansuri populare şi latino, momente artistice etc. O noutate, anul acesta, o constituie prezenţa, în sală, a senatorului Christian Gigi Chiru şi a deputatului Dănuţ Culeţu, care au participat la licitaţia de obiecte create de copii. Edilul Cristian Radu a fost, la rândul său, alături de elevii Şcolii „Gala Galaction“, cumpărând prăjituri şi dăruindu-le, apoi, micuţilor.

La final, toţi copiii au primit cadouri oferite de Organizaţia “Samaritan’s Purse“, prin Proiectul “Operation Christmas Child“. Toate obiectele confecţionate de micuţi, dar şi restul de prăjituri nevândute au fost cumpărate, pentru 1.000 de euro, de un grup de afacerişti turci.

O noutate o constituie, anul acesta, apelul făcut către părinţi, dar nu numai, de a dona cei 2% din impozitul pe venit către Asociaţia „Gala Galaction“. Pentru aceasta, la intrarea în Casa de Cultură au fost amplasate copiii după Declaraţia 230, pe care circa 200 de părinţi le-au completat, direcţionând cei 2% către asociaţie.

„Scopul acestei acţiuni este cel de strângere de fonduri pentru o mai bună desfăşurare a activităţii în şcoală. Sistemul de învăţământ este subfinanţat, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Noi, părinţii, nu putem sta deoparte, ci vrem să dăm o mână de ajutor şcolii.  Anul trecut am reuşit, din banii strânşi în urma Galei Crăciunului, achiziţionarea a 100 de scaune, cinci videoproiectoare, dar şi a unui copiator. Anul acesta, numai din licitaţii şi vânzarea de dulciuri am strâns peste 17.000 de lei, la care se vor adăuga şi sumele colectate în urma direcţionării celor 2% din impozitul pe venit“, ne-a declarat Dorel Toma.