29 martie 2024

Prima ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Pensionarilor a avut loc la Casa de Cultură

În acest week-end, Primăria Mangalia, în colaborare cu Federaţia „Star Music” a organizat prima ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Pensionarilor. Competiţia a reunit peste 100 de participanţi, din întreg judeţul Constanţa, dar şi din Bucureşti sau Dobrici, Bulgaria.

Juriul care a apreciat talentul participanţilor a fost compus din: Dora Alina Romanescu (scriitor şi preşedinte al juriului), Traian Broască (compozitor şi muzicolog), înv. Georgiana Simionov (cadru didactic şi instructor de dansuri populare) şi Sica Răcaru, directorul Grădiniţei nr. 7.

Potrivit organizatorului acestui eveniment, Costică Oprea, preşedintele Federaţiei „Star Music”, festivalul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni: dans, muzică vocal instrumentală, poezie, desen, pictură, tradiţii. La această primă ediţie, la eveniment au fost invitate, ca oaspeţi de onoare, două grupuri vocale de pensionari din Dobrich, Bulgaria. Participanţii, ce au avut vârste de peste 70 de ani, spun că se bucură că hobby-urile lor, fie că este vorba despre muzica populară, de dans sau de poezie, au prilejul de a fi recunoscute şi în cadrul unei manifestări de anvergură. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt veterani ai scenelor şi spectacolelor de pretutindeni, fie din ţară, fie de peste hotare.

La finalul manifestării au fost acordate Marele Trofeu al Festivalului, alături de premii pentru fiecare secţiune în parte. Tot ca o premieră, organizatorii evenimentului au anunţat că a doua ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Pensionarilor va avea loc în perioada 3-4 octombrie 2015 tot la Mangalia.