29 martie 2024

La început de an, 40 de copii au primit o tabără gratuită din partea Bisericii “Sf. Mare Mucenic Mina”

Biserica “Sf. Mare Mucenic Mina”, din Mangalia, a început 2015 cu noi acţiuni umanitare, continuând, astfel, tradiţia anului precedent. La iniţiativa protoiereului Vasile Cârlan, în această perioadă, 40 de copii din Mangalia, 2 Mai şi Limanu se bucură de o tabără gratuită. „Cei 40 de copii sunt cei care beneficiază, zilnic, de o masă caldă oferită de Centrul Social al Bisericii Sf. Mina. Aceştia se află găzduiţi la Academia Mănăstirii Sâmbăta de Sus, aflată în judeţul Braşov. Cazarea şi masa le sunt date cu sprijinul centrului nostru social, transportul fiind asigurat de Primărie. Copiii vor beneficia de 7 nopţi de cazare, bucurâmdu-se nu doar de condiţii foarte bune, ci şi de un peisaj de vis”, a declarat protoiereul Vasile Cârlan.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus sau Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus este un așezământ monahal de călugări, situat în judeţul Braşov. Inițial, a existat o biserică din lemn cu dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu. Între anii 16961707 s-a construit o biserică de zid, prin grija domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Aflată pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, mănăstirea este cunoscută ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc în acest locaş sfânt.

Academia Sâmbăta de Sus este o unitate de cazare inclusă în circuitul turistic, având o capacitate de 140 de locuri şi un amfiteatru cu 150 de locuri.

Protopopul zonei de sud est, Vasile Cârlan ne-a mai spus că în această vară, în baza unui parteneriat încheiat cu toate instituţiile de învăţământ din zonă, Protoieria Mangalia va dărui elevilor cu rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare o tabără de o săptămână destinată recreerii acestora.