20 aprilie 2024

150 de localnici au participat la campania de donare de sânge “Poţi fi chiar tu un erou!”

IMG_1321Peste 150 de cetăţeni ai Mangaliei au participat, astăzi, la campania de donare de sânge “Poţi fi chiar tu un erou!”, iniţiată de filiala locală a Partidului Conservator. Potrivit declaraţiilor Mihaelei Popa, unul dintre organizatorii evenimentului, numărul celor ce şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge pentru nevoile spitalelor din judeţ a fost mult mai mare. Timpul nu a permis, însă, echipei de cadre medicale de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa să recolteze sânge de la mai mulţi cetăţeni.

“Le mulţumim tuturor celor ce au venit alături de noi în această campanie. Mangalia dovedeşte, încă o dată, că este un oraş mic, cu oameni cu suflet mare. Cei ce nu au reuşit să doneze astăzi o pot face în cadrul următoarelor campanii pe care Partidul Conservator le va organiza”, ne-a declarat Victor Pavel, prim vicepreşedintele PC Mangalia.

Dr. Alina Dobrota, şeful Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, ne-a declarat că există o dorinţă clară a celor din zona Mangaliei de a dona în spitalul din localitate, drumul la Constanţa fiind unul extrem de obositor. “Noi răspundem întotodeauna pozitiv acestor solicitări, mai ales că avem sprijinul necondiţionat al Spitalului Municipiului Mangalia. La nivelul judeţului Constanţa, unde există servicii medicale de top, avem întotodeauna nevoie de un număr mare de donatori, iar Mangalia se face remarcată prin dorinţa cetăţenilor de a veni în sprijinul celor aflaţi în suferinţă”, ne-a declarat dr. Alina Dobrotă.

Campaniei de donare i s-a adăugat şi Elena Lakatos, o tânără din Mangalia. Aceasta ne-a declarat că a venit la spital pentru că “este foarte mare nevoie de sânge pentru oamenii bolnavi. Îi indemn pe toţi cetăţenii care sunt apţi de donare să vină în ajutorul semenilor lor. Donez pentru prima oară sânge şi pot să vă spun că am avut emoţii, dar nişte emoţii frumoase”.