29 martie 2024

Primăria promite săli de sport la Şcoala nr. 3 şi la „Sfântul Andrei”

sc 2După ani de zile în care mii de elevi din Mangalia au fost nevoiţi să efectueze orele de sport în aer liber, indiferent de temperaturile de afară, Consiliul Local Mangalia a găsit soluţia financiară pentru construirea a două săli pentru cursurile de educaţie fizică. Acestea aparţin şcolilor generale numerele 2 şi 3 şi vor avea o capacitate de 150 şi, respectiv, 100 de locuri.

Consilierii locali au aprobat realizarea celor două obiective, ce vor fi finanţate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA. Terenurile pe suprafaţa cărora vor fi clădite sălile de sport se află chiar în perimetrul instituţiilor de învăţământ, primul având o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, iar celălalt 3.600 de metri pătraţi. Consiliul Local Mangalia va asigura, din banii publici ai municipalităţii, racordarea la utilităţi şi întreţinerea acestor săli.

Lucrările sunt programate să demareze în a doua jumătate a acestui an.

În ceea ce priveşte problema unei alte şcoli lipsite de un spaţiu adecvat derulării orelor de sport, “Gala Galaction”, aici, afirmă reprezentanţii administraţiei publice locale, s-a ales varianta montării unui balon presostatic pe timpul sezonului rece.