19 aprilie 2024

În Mangalia şi staţiuni, vor începe, curând, lucrările de reabilitare a carosabilului şi trotuarelor

catalin-cornaci-300x294În această perioadă, ADPP Mangalia execută o serie de lucrări şi investiţii. Astfel, de puţin timp au început lucrările de reamenajare a intrării în staţiunea Saturn. Vechea firmă luminoasă, spartă în repetate rânduri, va fi înlocuită cu o reprezentare abstractă a planetei Saturn confecţionată din metal inoxidabil. Lucrări similare vor fi realizate la intrarea în Olimp. De asemenea, actualul sens giratoriu va fi modernizat, proiectul gândit având în vedere montarea unor amfore, coloane şi spoturi luminoase. În cadrul lucrărilor, se intenţionează mutarea pescăruţului stilizat la noul sens giratoriu ce va fi amenajat la ieşirea din Piaţa Centrală.

Directorul ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci ne-a declarat că lucrările la noul sens au fost întârziate din cauza unor probleme tehnice, dar că după Sărbători acestea vor începe cu siguranţă. „Squarul existent va fi regândit, iar panoul publicitar va fi scos şi montat în altă zonă a oraşului. Vom face un sens acolo, deoarece zona este intens circulată, în plus, accesul dinspre piaţă către oraş se face cu dificultate, din cauza numărului mare de autoturisme care circulă în perimetru, dar şi din cauza celor parcate, ce îngustează şi mai mult carosabilul. Acest lucru se întâmplă şi din cauza neutilizării parcării din spatele pescăriei, care rămâne mai mereu goală”, a precizat directorul ADPP.

Conducerea ADPP a mai anunţat că după Sfintele Paşti, va fi început programul de reparaţii drumuri şi trotuare în oraş şi staţiuni. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 40 milioane de lei.