20 aprilie 2024

S-a dat startul Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane

DSC_9667Ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane a avut loc marţi, la Casa de Cultură din Mangalia. La eveniment au participat primarul Radu Cristian, insp. gen. din cadrul Ministerului Educaţiei, prof. Eugen Stoica, insp. gen. adj. prof. Irinela Nicolae, insp. şc. pentru ştiinţe socio-umane, prof. Daniel Geoglovan şi Conf. Univ. Dr. Rodica Enache, de la Universitatea Ovidius. De asemenea, alături de aceştia, la dechidere au mai fost prezenţi preşedintele comisiei de evaluare a olimpicilor, prof. univ. dr. Petru Bejan şi dir. adj. al Liceului Teoretic Callatis, d-na Ghiulserin Sali. Primarul Radu Cristian a afirmat că pentru Mangalia este o mândrie să fie gazda unei eveniment de asemenea anvergură. „Educaţia este şi va fi mereu o prioritate pentru noi. Instituţiile de învăţământ din oraş beneficiază de tot sprijinul de care au nevoie, pentru ca activitatea educaţională să se desfăşoare în condiţii optime şi cu rezultate cât mai bune. Le urăm mult succes tuturor elevilor participanţi la olimpiadă!”, a completat edilul. Competiția se va desfăşura după următorul program:

miercuri, 8 aprilie, orele 9:00-13:00, concursul la disciplinele Cultura civică, Logică, Argumentare și Comunicare, Psihologie, Sociologie, Economie, Filosofie;

joi, 9 aprilie, orele 11:00-13:00, afișarea rezultatelor și depunerea eventualelor contestații;

vineri, 10 aprilie:

  • ora 10:00, afișarea rezultatelor contestațiilor și a rezultatelor finale;
  • ora 11:00, Festivitatea de premiere, la Casa de Cultură din Mangalia.

Miercuri şi joi după-amiază, organizatorii concursului au pregătit un program recreativ pentru elevii din țară şi însoțitorii acestora, respectiv un tur de vizitare a obiectivelor turistice din Municipiul Mangalia, precum şi a navelor Garnizoanei Mangalia, unde vor asista la câteva exerciții demonstrative ale Forțelor Navale.