29 martie 2024

Cursuri de calificare pentru persoanele cu dizabilităţi

IMG_1411Clubul Nautic „Callatis“ din Mangalia a găzduit dezbaterea pe tema proiectului „Calificare, recalificare și angajare asistată pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”. Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mangalia este partener în acest proiect, împreună cu Clubul Român Internațional, Societatea Română de Reabilitare Orală, Saatchi&Saatchi X Publicitate, Complex Grup și Centrul de Incluziune Brăila. Proiectul oferă servicii de informare şi consiliere pentru 870 de cetăţeni din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Est şi Sud-Est şi cursuri gratuite pentru 760 de persoane cu dizabilităţi.

La finalul prezentării proiectului, câteva zeci de locuitori ai Mangaliei, dar şi ai comunelor limitrofe, s-au înscris pentru a participa la cursurile de formare. Primele cursuri vor începe în câteva zile şi vor oferi calificări în meseriile de florar-decorator şi împletitor papură-nuiele. Acestea vor avea o durată de două săptămâni.

În afara acestor meserii, vor mai fi organizate, în cazul în care există cerere din partea persoanelor cu dizabilităţi din zona Mangalia, cursuri pentru meseriile de brancardier, preparator îngheţată, arhivar, brutar, administrator reţea calculatoare, operator calculator, cameristă. Toate acestea presupun o durată a studiilor de trei luni. Potrivit declaraţiilor Denisei Alecu, facilitator în cadrul proiectului, la finalul cursurilor vor fi eliberate diplome certificate de Ministerul Învăţământului, precum şi o subvenţie.