20 aprilie 2024

RAJA continuă lucrările de reparaţii în localitatea Ovidiu

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de aducțiune apă potabilă, cu diametrul de 450 mm, în zona localității Ovidiu, SC RAJA SA a fost nevoită să întrerupă funizarea apei potabile ieri – 21 aprilie 2015, în localitatea Ovidiu. Încă de noaptea trecută, mai multe echipe de intervenție, dotate cu toate utilajele necesare au intervenit pentru remedierea avariei. În momentul decopertării conductei, s-a constatat necesitatea schimbării rețelei pe o lungime de aproximativ 10 metri, în această zonă conducta având o vechime de peste 40 ani. Lucrarea de inlocuire a conductei s-au finalizat in jurul orei 22,00, când au început manevrele pentru pomparea apei, însă vana de legatura de pe conducta principală, care asigura alimentarea cu apa a oraşului Ovidiu, a cedat.

Echipele RAJA au lucrat la căminul de vane de la intrarea în Ovidiu, în zona podului CFR. Având în vedere că reparaţiile s-au executat pe conducta magistrală, a fost nevoie din nou de oprirea furnizarii apei pe acest tronson, marţi, în jurul orei 23,00, fiind afectată intreaga localitate.

Se estimeaza că lucrările se vor executa până miercuri, la ora 11,00, când toţi abonaţii vor  beneficia de apă la parametri optimi.

Tronsonul de conductă, de 4 km, înlocuit, este inclus în Progamul Operaţional Infrastructură Mare, care se derulează în perioada 2014-2020, cu finanţare europeană.

Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de această lucrare și îi asigurm că echipele de intervenție fac tot posibilul pentru finalizarea reparațiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.