29 martie 2024

Cupa PNL Mangalia la pescuit

Tineretul Naţional Liberal organizează în apropierea municipiului Medgidia, mai exact pe Balta Tibrinu, a treia ediţie a Cupei PNL la pescuit sportiv.

Potrivit organizatorului evenimentului devenit tradiţional, Lucian Nichita, regulile competiţiei sunt următoarele:

  1. Catch and release (se eliberează tot peştele);
    2. Concursul ţine 24 de ore, de sâmbătă, 16 mai, în jurul orei 14.00, până duminică, la aceeaşi oră;
    3. Concurenţii trebuie să aibă grijă să nu rănească peştii şi orice exemplar mai mare de 2 kg. După captură, se anunţă imediat organizatorii, peştele se cântăreşte şi se eliberează pe loc;
    4. Echipele vor fi formate din două persoane, fiecare urmând să fie dotată cu maximum 4 scule. Fiecare undiţă va avea monturi cu maximum 2 cârlige;
    5. Concurenţii cu vârste de peste 40 de ani, vor aduce un concurent tânăr căruia să îi predea tainele şi farmecul hobby-ului.

Cea mai mare captură prinsă în cadrul celor două ediţii a fost de 5,5 kg/exemplar. „Aşteptăm ca participarea să fie numeroasă. Mai precis, sperăm să se înscrie 70 de pescari amatori. Doresc să precizez faptul că acesta este un concurs de pescuit sportiv, iar la final, exemplarele sunt, obligatoriu, eliberate. La ediţiile anterioare au fost prezenţi numeroşi pasionaţi de pescuit care au venit cu cele mai performante undiţe. Aceştia fie se odihnesc în autoturisme, fie îşi amplasează corturi, fie nu dorm deloc, continuând să practice 24 de ore sportul preferat pentru care investesc timp şi unelte tot mai competitive”, a declarat Lucian Nichita.

La finalul concursului, cei mai abili si norocosi pescari primesc cupe si diplome de participare.

conc pescuit pnl