29 martie 2024

Au venit americanii! Soldaţii SUA ne repară Pavilionul „C“ al Spitalului

usa2O echipă de soldaţi americani lucrează, de câteva zile, la reabilitarea Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia. Militarii, ce fac parte din Garda Naţională Aeriană din Oregon, au ales unitatea spitalicească din Mangalia în urma recomandărilor făcute chiar de conducerea centrală a unităţii lor.

Americanii muncesc de zor la repararea Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia, ce găzduieşte secţii precum O.R.L., Oncologia, Oftalmologia, Psihiatria, Psihologia, Famacia, Policlinica TBC, Dermato-venericele etc. În stilul tipic american, lucrările se efectuează la foc continuu, astfel că, în mai puţin de o lună, întreg pavilionul, aflat într-o avansată stare de degradare, va fi redat spre folosinţă cadrelor medicale şi pacienţilor din Mangalia.

Potrivit declaraţiilor managerului Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu, spitalul a fost selecţionat în cadrul unei campanii mai extinse a militarilor americani: ”Lucrările au fost demarate în urmă cu câteva zile, în cadrul unei ample acţiuni umanitare a soldaţilor Statelor Unite. Acestea vor cuprinde repararea terasei şi a mai multor camere situate sub aceasta, grav afectate de infiltraţii, dar şi construcţia unei rampe de acces, destinată persoanelor cu dizabilităţi. Din câte ştiu, soldaţii americani s-au deplasat în mai multe locuri din ţară pentru a identifica zonele în care şi-ar putea oferi ajutorul şi, din fericire, printre acestea, se numără şi spitalul nostru”.

Echipele soldaţilor americani sunt formate din profesionişti: zugravi, electricieni, instalatori etc., iar materialele utilizate la reabilitare sunt de cea mai bună calitate. Lucrările la Pavilionul „C“ al spitalului vor continua până la finele acestei luni. Este posibil, totodată, ca soldaţii americani să revină, ulterior, la Mangalia, pentru a derula şi alte proiecte considerate umanitare.

usa1