28 martie 2024

Vântul puternic a anulat concursul de înot la “No Stress Triathlon“

DSC_1533Astăzi, la Olimp, s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţie a “No Stress Triathlon“. Cei circa 400 de concurenţi aliniaţi la start au putut participa la unul dintre cele două concursuri: cel olimpic, cu 10 de kilometri alergare şi 40 de kilometri bicicletă sau cel sprint, cu 20 de kilometri bicicletă şi 5 kilometri alergare. Din cauza vântului extrem de puternic, organizatorii au renunţat la partea de înot din concurs.

Înscrierea concurenţilor s-a făcut pe trei categorii: „primul meu triathlon“ (debutanţi, care nu au mai participat niciodată la o astfel de întrecere), „amator“ (“no stress“, cei ce au mai participat la triathloane, dar nu sunt pe listele de elită) şi „elite“ (cei aflaţi în top, pe baza rezultatelor din 2014). Cel mai tânăr concurent are 9 ani, iar cel mai DSC_1581vârstnic, veteranul competiţiei, are 64 de ani. Participanţii au venit din toate colţurile României, dar şi din alte ţări. Printre participanţi s-a numărat şi primarul Cristian Radu, care a participat la ambele probe ale competiţiei – alergat şi bicicletă.

Primul finalist al ediţiei de anul acesta al “No Stress Triathlon“, timişoreanul Ciprian Bălănescu, spune că îi pare rău că nu a putut participa şi la proba de înot, dar că, totuşi, şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a caştiga concursul.

DSC_1611