24 aprilie 2024

Proiectul „Să vorbim…Gramatică! / Let’s speak ….Grammar!” își premiază câștigătorii

Marți, 16 iunie 2015, în Sala de festivități a Liceului Teoretic „Callatis” va avea loc premierea elevilor participanți la concursul „Să vorbim….Gramatică/ Let’s speak…Grammar”, concurs înscris în CAERI, nr. 31504/03.03.2015, poziţia 544. Toți elevii premianți vor primi diplome și premii sub formă de cărți, ce au putut fi achiziționate cu ajutorul sponsorilor proiectului.

Acest eveniment încheie seria activităților de anul acesta din cadrul proiectului „Să vorbim….Gramatică/ Let’s speak…Grammar” , care a cuprins concursuri interdisciplinare de limba română și limba engleză, dar și un simpozion adresat profesorilor. Noutatea a constat în felul în care s-a organizat concursul direct de gramatică, proba susținându-se în același timp în mai multe școli din județ: Mangalia, Constanța, Medgidia, Cernavodă, Negru Vodă.

Ca și în anii anteriori, și anul acesta concursul simpozion s-a bucurat de participarea a numeroși elevi și profesori, Liceul Teoretic „Callatis” încheind parteneriate cu peste 60 de școli din întreaga țară: 225 de elevi participanți la concursul direct, 250 de elevi participanți la concursul de creație și 98 de profesori care au participat cu lucrări la simpozion.

Proiectul a fost susținut de către ISJ Constanța, Clubul Rotary Mangalia, Asociația Profesorilor Callatieni, dar și Asociația Părinților Elevilor Liceului Teoretic „Callatis”.

Coordonatorii proiectului, prof. Cristina Angheluță și prof. Simona Gherfi, consideră că acest proiect le-a oferit elevilor oportunitatea de a-şi pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, spiritul de competiție, dar şi de a-şi evalua cunoştinţele acumulate la cele două materii şcolare, iar cadrelor didactice un motiv de întâlnire și dezbatere a unor probleme de gramatică actuală.