24 aprilie 2024

Peste 200 de cadre didactice au susținut examenul de definitivare în învățământul preuniversitar

Joi, 9 iulie a.c., la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, 207 candidaţi au susținut proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ. Inspectorul şcolar Cristina Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, a declarat pentru „Ediţia de Sud” că un număr de 24 de cadre didactice au absentat, iar alte 76 s-au retras din examen. „Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza uneideclaraţii, predă lucrarea şi foaia cu subiecte şi părăseşte sala după cel puţin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale”, a precizat Cristina Ivan.

Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele se vor afișa la data de 14 iulie a.c., iar în registrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se va realize în intervalul14-15 iulie. În perioada16-17 iulie,vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 18iulie.