18 aprilie 2024

Festivalul „Stelele Dunării”, pe scena plutitoare din Mangalia

IMG_2334Week-end-ul acesta, la Mangalia, se desfăşoară prima ediţie a Festivalului “Stelele Dunării”. Potrivit organizatorilor, manifestarea este organizată pe un concept total diferit de ceea ce se întâmplă pe piaţa românească a evenimentelor. Începând cu anul viitor, în festival vor fi angrenate toate cele 11 ţări riverane Dunării, ce îşi vor trimite numai puţin de 2.000 de reprezentanţi la Mangalia.

Potrivit organizatorului, Viorel Stoica, Festivalul „Stelele Dunării” este găzduit de Mangalia pentru că oraşul este un port turistic, cu o bogată istorie culturală şi comercială şi poate lega, la un loc, toate cele 11 ţări prin care trece Dunărea. Totodată, începând cu  anul viitor, cea de a doua ediţie a festivalului va dura numai puţin de 12 zile, timp în care, fiecare ţară invitată va avea la dispoziţie două ore şi jumătate în care să îşi prezinte istoria, tradiţiile, dar şi atuu-urile pe care le are în faţa concurentelor.

Până atunci, pe scena-scoică, îşi vor arăta talentul spectatorilor reuniţi în Portul Turistic, interpreţi precum Ameria, Alina Dumitrache, Camelia Popescu, dar şi ansamblul ”Geanslar”, Ansamblul ”Mugurelul” din Cernavodă, Corul ”Ceaika” al rușilor-lipoveni din Mangalia, ansamblul ”Novosiolki” al rușilor-lipoveni din Ghindărești, grupul ”Happy Kids” din Buzău și veteranii scenei locale, ansamblul pensionarilor iubitori de muzică din Mangalia.