23 aprilie 2024

La PNL, a început competiţia pentru ocuparea unui loc în Consiliul Local

crVara, sezon ce îndeamnă la relaxare şi tihnă, se răsfrânge nu doar asupra vieţii de zi cu zi, ci şi asupra zonei politice, unde cea care domină este acalmia. În răstimpul de linişte rămas până la lansarea zbuciumului electoral, aleşii noştri analizează, se frământă, mai dau din coate, încearcă să impresioneze – unde se poate – pentru a intra în competiţia de vara viitoare, când, trag nădejde, că vor fi, din nou, desemnaţi să contribuie, direct, la luarea deciziilor pentru „binele oraşului şi al cetăţenilor”. În această categorie intră consilierii locali care au trecut, la Mangalia, prin tot felul de echipe sau care au făcut un pas înapoi, devenind independenţi doar datorită conjuncturii, întrucât, mulţi dintre aceştia, în sufletul lor, au rămas legaţi de o anumită doctrină de partid. Aşa se face că până la toamnă, când campania îşi va arăta faţa cu grimasele ei obişnuite sau cu zâmbetele de ocazie, consilierii stau liniştiţi, aparent, nu fac declaraţii, nu iniţiază acţiuni, în schimb, se gândesc pe ce drum să apuce, drum care să le deschidă toate uşile, aşa cum s-au obişnuit. Din septembrie-octombrie însă partidele, ce vor juca un rol mai mare sau mic, dar hotărâtor pentru obţinerea victoriei, vor ieşi în faţă cu acţiuni sociale, festive, cu fel de fel de iniţiative, cu un amalgam de promisiuni menite să atragă cât mai multe voturi favorabile. Din păcate, nu vor lipsi scandalurile – Mangalia a avut la ultimele alegeri cel puţin un show de pomină – nici criticile, jignirile şi nici lupta pe lipitul afişelor care apar şi dispar cu viteza luminii, deşi, aceste practici se întâmplă în special noaptea.

Independenţii încă meditează intrarea în echipa care va fi la butoane

Din anumite surse am aflat că unii dintre independenţi s-ar îndrepta către PNL, în timp ce alţii ar fi tentaţi să revină în PSD. Legat de cooptarea în echipa, relativ, nou formată a altor membri din rândul consilierilor, preşedintele PNL Mangalia, primarul Cristian Radu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că uşa rămâne deschisă, numai să-şi facă aleşii curaj să intre. „Am tot discutat despre acest subiect cu mulţi dintre consilierii independenţi care şi-au exprimat dorinţa de a ni se alătura, numai, că, deocamdată, nu ştiu din ce motive nu concretizează ceea ce spun. Avem nevoie de cât mai mulţi oameni, dar nu pentru a ne lăuda cât suntem de numeroşi, ci pentru a demonstra că vrem să şi muncim. Aşa cum am mai spus, contează mai mult calitatea, decât cantitatea. Deocamdată, membrii PNL interesaţi să ocupe un loc în Consiliul Local au posibilitatea să depună solicitări scrise. La primăvară, acestea vor fi selectate în funcţie de aportul adus în partid, dar şi de popularitatea avută în comunitate, urmând ca printr-un sondaj să realizăm lista finală cu cei care vor candida la alegeri. Evident, bătălia, ca să spun aşa, se va da pe locurile eligibile, acestea urmând să fie ocupate doar de către cei care ne vor aduce beneficii, mă refer la muncă, imagine pozitivă şi dorinţă de a schimba în bine oraşul”, a spus edilul municipiului.

Până la primirea unor membri „cu pedigree”, PNL-ul îşi continuă activitatea prin intermediul celor 24 de OSV-uri. Liderul filialei locale, primarul Cristian Radu a declarat că acţiunile se derulează pe trei componente. „Pe de o parte, preşedinţii organizaţiilor se preocupă să atragă noi membri, pe de alta organizează întâlniri cu cetăţenii din zonă şi, nu în ultimul rând, au misiunea de a prelua problemele populaţiei şi de a le pune pe masa responsabililor din Primărie pentru a le rezolva”, a mai spus edilul Mangaliei, Cristian Radu.

2 thoughts on “La PNL, a început competiţia pentru ocuparea unui loc în Consiliul Local

  1. Indiferent cate critici i se aduc, Radu a finalizat multe începute de Iorgus si Tusac, gen gaze, trotuare, confortul căldurii in apartamente si bănuiesc ca va finaliza si cele 5-6 mari proiecte pe bani europeni, sensurile, parcul evergreen, faleza. La primavara da si gazonul peste tot care va fi proaspăt si îngrijit. Oamenii vor uita neajunsurile si vor vedea finalitatea. E destept…taraganeaza tot pana in momentul x, iar PNL va castiga câteva voturi in plus datorita imaginii primarului. Acum il cam critica toti dar stie ce face. S-a apucat de multe si le va finaliza la momentul oportun. Toate astea dublate de prezenta gazului, a căldurii, a supermarketurilor care au adus un oarecare confort financiar prin concurenta chiar neloiala, dar benefica pt buzunarul cumpărătorului…ii vor aduce un nou mandat si mai multe locuri PNLului. Cunoaste psihologia maselor…memoria de scurta durata a maselor :))))

  2. Cornele ai luat-o razna, Radu nu a facut nimic pentru oraș in acest mandat. A organizat un sistem de plata a șpăgi prin colectori externi care nu au nici o legătura cu primăria sau cu firmele care au lucrări in oras. Este modelul utilizat la Garda. Lumea il înjura pe la toate colțurile orasului si nu il vor mai vota la anul. Cred ca va renunța sa mai candideze si va fugi cu banii noștri la Constanta!

Comments are closed.