16 aprilie 2024

Zeci de mii de tineri la ediţia 2015 a Liberty Parade

IMG_2552Cea de a cincisprezecea ediţie a Liberty Parade a strâns, potrivit organizatorilor, peste 70.000 de tineri pe Liberty Arena, scena montată pe plaja dintre Venus și Saturn. Caravana Liberty Parade a pornit, în jurul orelor 17.00 din Olimp, străbătând toate staţiunile sudului litoralului, până la Venus.

La cea mai mare manifestare a spiritului liber și a muzicii electronice din România au fost prezenţi, în mod “tradiţional”, tineri costumaţi care mai de care mai fistichiu: de la preoţi de toate religiile şi până la mumii, de la îngeraşi şi drăcuşori şi până la roboţi.

În 2015 Liberty Parade a trecut la nivelul următor: TRANSFORMAREA, un eveniment care, anul acesta, a fost 100% românesc. Tot pentru prima oară, anul acesta, către Liberty Parde Arena au pornit la drum patru camioane, pline cu DJ şi tineri puşi pe distracţie.

Într-un maraton de peste 12 ore de muzică dance, 18 dintre  dintre cei mai cunoscuți DJ autohtoni au realizat mixuri spectaculoase între muzica electronică și cea live, într-o desfășurare de forțe  care a adus spectacolul de lumini și de sunet dincolo de orice a fost trăit sau imaginat în show-urile de gen de până acum la noi.

Potrivit lui Alexandru Baculea, producătorul general al Liberty Parade, evenimentul a fost realizat pe una dintre cele mai mari scene pentru un show românesc –   7 m deschidere, 15 metri adâncime, 14 metri înălțime – o structură care a suportat, la această ediție, 360 de tone echipament, fiind înconjurată de 400 mp ecrane. „Este o desfăşurare de forţe nemaintâlnită la nicio altă ediţie”, a mărturisit, pentru „Ediţia de Sud”, producătorul Liberty Parade.

DJ-ii din line-up au fost: Emil Lassaria, Cristi Stanciu, Dj Andi, DJ Optick, Liviu Hodor, Raoul Russu, Vika Jigulina. Distracţia tinerilor a ţinut până după revărsatul zorilor.

IMG_2564 DSC_2858 DSC_2868 DSC_2883 DSC_2898 IMG_2562