19 aprilie 2024

Investiţie de 12 milioane de euro: a fost inaugurat cel mai mare resort all inclusive din sudul litoralului românesc – „Mera Resort“

4După zeci de ani de abandon, staţiunea Venus din sudul litoralului renaşte, parcă, din apa mării. Investiţiile de zeci de milioane de euro realizate în numai doi-trei ani în unităţile hoteliere au ridicat gradul de confort turistic la trei, patru şi cinci stele. Chiar în cursul zilei de ieri a avut loc inaugurarea unei prime părţi a celui mai mare resort all inclusive din sudul litoralului românesc – „Mera Resort“.

Acesta cuprinde Hotelul Mera Sky, cu 206 camere, restaurant, piscină, Kids Club şi un bar. „Anul viitor, conceptul va fi complet prin finalizarea Mera Blue (cu 170 de camere) şi Mera Villas (apartamente cu două şi trei camere de cinci stele), alături de un alt hotel, cu 160 de camere. În total, investiţia va cuprinde 1.200 de camere all inclusive. Vom termina investiţia cu un SPA ultramodern şi o sală de conferinţe, ambele menite să ofere posibilitatea prelungirii sezonului estival la peste şapte luni pe an“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, directorul general al Mera Resort, Nicolae Moroianu.

Acesta a mai spune faptul că staţiunea Venus a devenit, de departe, una dintre staţiunile cele mai frumoase de pe întreg litoralul, datorită ritmului în care se investeşte în unităţile hoteliere vechi, dar şi în construcţia altora noi.

Mera Resort are o valoare de peste 12 milioane de euro, iar printre serviciile oferite se numără „experienţa“ all inclusive – băuturile şi mâncarea cu specific local şi internaţional, atracţiile pentru copii, dar şi oferta de entertainment, alături de „family all inclusive“ – programe pentru cei mici, ce pot fi lăsaţi la Kids Club, piscină cu mini aquapark, animatori şi loc de joacă de exterior cu trambulină, tobogane, leagăne şi căsuţe.1

 

În Venus, 80% dintre hotelurile comuniste sunt reabilitate

Se poate vorbi, într-adevăr, la ora actuală, despre renaşterea spectaculoasă a Venusului, considerată de specialişti drept cea mai dinamică zonă investiţională de pe întreg litoralul. În urmă cu doi ani a fost inaugurat, aici, cel de al doilea hotel de cinci stele de pe litoralul sudic, iar anul acesta pe lângă Mera Resort, a fost dat în folosinţă un alt hotel de patru stele.

camera„Putem spune că, în acest moment, 80% dintre hotelurile vechi sunt modernizate, având în ofertă toate serviciile complementare. Putem să îl considerăm un fenomen, tot acest interes al marilor investitori pentru staţiunea Venus“, afirmă şi directorul compartimentului „Turism“ din cadrul primăriei, Dumitru Filip.

Prezent la evenimentul de ieri, primarul zonei, Cristian Radu, spune că planul administraţiei publice locale este să redea identitate tuturor celor şase staţiuni şi Mangaliei. „Vorbim despre staţiuni frumoase, concepute acum cincizeci de ani şi pe care ne dorim să le redăm strălucirea de altădată. Din păcate, nu putem vorbi numai despre investiţii ca aceasta, inaugurată astăzi. Există şi persoane care cred că, dacă bat două cuie şi o şipcă, înseamnă că sunt investitori pe litoral. Noi ne dorim un turism de o calitate adevărată. Administraţia publică locală va veni în sprijinul adevăraţilor investitori, prin proiectele cu fonduri europene pe care le avem în derulare sau în proiect: o faleză pietonală, reabilitarea infrastructurii (străzi, trotuare, iluminat), spaţii verzi generoase, parcuri. În plus, primăria nu va mai autoriza clădiri care nu ne fac cinste“, conchide edilul Cristian Radu.

2

3

5

6 7