29 martie 2024

Sancţiuni de 130.000 de lei şi declasificarea a două dintre fostele „perle“ ale sudului litoralului

belvO echipă mixtă, formată din inspectori ai ANPC, conduşi de Marius Alexandru Dunca şi din cei ai Autorității Naționale pentru Turism (ANT), sub conducerea preşedintelui interimar Mirela Matichescu, au participat la un control comun, în sudul litoralului, mai precis în staţiunea Olimp, una dintre cele mai puţin ofertante la capitolul condiţii turistice la ora actuală. Inspectorii celor două organisme au efectuat controlul inopinat însoţiţi de reprezentanţii mass-media, acestora din urmă fiindu-le interzisă intrarea în incinta unităţilor controlate: Hotel Belvedere şi Hotel Amfiteatru. Mai mult, ziariştii au fost agresaţi de către forţele de ordine postate la intrarea în unităţile hoteliere amintite.

După ce au luat cameră cu cameră, concluziile inspectorilor au fost unele dezastruoase, atitudinea conducerii unităţii fiind blamată atât din punct de vedere al condiţiilor oferite turiştilor, cât şi din punct de vedere al agresivităţii vizavi de organele de control şi reprezentanţii mass-media.

Potrivit preşedintelui ANPC, Marius Alexandru Dunca, în camere, condiţiile de locuit puneau în pericol atât sănătatea, cât şi viaţa turiştilor sosiţi la hotelurile din Olimp controlate: „Boilerul era băgat în priză cu două fire, nici nu avea ştecher. Pernele murdare, plin de păr în baie. Aţi văzut că au vrut să ne ia la bătaie şi pe noi şi pe dumneavoastră, mass-media. Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor. În bucătărie am descoperit foarte multe produse neconforme, fără elemente de identificare. Nu ştim dacă era vorba despre carne de pui sau de vită sau ce termen de expirare are fiecare… Ne plângem că nu avem turişti, dar, dacă aceasta este atitudinea cu care venim în faţa cetăţenilor, acest lucru nu trebuie să ne mire“, a declarat Marius Alexandru Dunca.Acesta mai spune că imaginea creată de astfel de unităţi hoteliere distruge orice efort al investitorilor adevăraţi.

În urma controlului comun, ANPC-ANT, condiţiile de cazare improprii şi produsele neconforme descoperite în bucătărie au adus, pentru fiecare dintre cele două unităţi, 80.000 de lei din partea ANPC şi 50.000 de lei ANT. Ambele hoteluri au fost declasificate.