24 aprilie 2024

Mii de turişti şi localnici, la Ziua Marinei, În Portul Turistic Mangalia

7Ziua Marinei Române a fost sărbătorită, astăzi, în Portul Turistic Mangalia de marinarii Garnizoanei din localitate, dar şi de un număr impresionant de spectatori. Începând cu orele 10.00, au demarat manifestările prilejuite de Ziua marinarilor militari şi civili. După salutul Gărzii de Onoare, arborarea drapelului şi a marelui pavoaz, precum şi a unui ceremonial religios, a urmat sfinţirea ancorei de flori, ce a fost depusă în mare în cinstea eroilor marinari dispăruţi, la datorie.

Comandantul Garnizoanei Mangalia, cmdr. Petrică Pârvu, le-a adresat, tuturor militarilor şi lucrătorilor portuari şi navali, un salut cu ocazia cele de a 113-a aniversări a Zilei Marinei Române.

Ulterior, Zeul Neptun şi nereidele sale au debarcat la cheu şi au dat startul jocurilor şi concursurilor marinăreşti, pe mare şi pe uscat. În acelaşi timp, s-au derulat exerciţii de inserţie şi extracţie cu salturi din elicopter şi scafandri, inspecţie la bordul unei nave suspecte, stingere de incendiu şi salvare pe mare. Marinarii din Mangalia s-au întrecut şi în celebrele jocuri marinăreşti – 9alergarea în sac, trasul la parâmă, alergatul cu oul în lingură.

Pe tot parcursul zilei, în Portul Turistic vor avea loc parade de ambarcaţiuni şi spectacole artistice, iar seara se va încheia cu muzică militară, retragerea cu torţe şi focuri de artificii.

6

8

1

3

4

2

5

10

11