25 aprilie 2024

22 de copii aflaţi în tabără la mare au fost internaţi la Spitalul Mangalia în urma unei toxiinfecţii alimentare

pediatrie30 de copii aflaţi în Tabăra Comorova din Neptun au fost transportaţi, în cursul nopţii trecute, cu mai multe ambulanţe, la Modulul de Urgenţă Mangalia. Operaţiunea a durat aproape patru ore şi sa încheiat la revărsatul zorilor. Copiii, veniţi la mare din toate colţurile ţării, prezentau vărsături şi dureri abdominale, semne clare ale unei toxiinfecţii alimentare. Din cauza numărului mare de pacienţi care au asaltat Urgenţele de la Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia, opt dintre micuţi au fost direcţionaţi către Spitalul Judeţean Constanţa.

Potrivit directorului adjunct al Spitalului Municipal Mangalia, dr. Dan Lefter, cei 22 de copii trataţi în unitatea de Pediatrie prezentau, la internare, vărsături, greţuri şi febră. “Niciunul dintre cazuri nu a fost, însă, de o gravitate extremă. În urma tratamentului primit, copiii se simt bine şi urmează să le fie întocmite, în cursul zilei de astăzi, formalităţile necesare externării”, a declarat, pentru “Ediţia de Sud“, dr. Dan Lefter.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mangalia, care derulează, la această oră, o anchetă pentru stabilirea cauzelor exacte ale incidentului, spun că micuţii internaţi au mâncat acelaşi lucru ca şi ceilalţi 300 de colegi din tabără. “DSP a recoltat probe atât din mâncarea servită copiilor în cursul zilei (ciorbă de pui, cartofi cu carne şi sendvişuri cu şniţel şi caşcaval), cât şi de pe uniformele personalului din bucătăria taberei. Vom stabili, în urma examinării acestor probe, cauzele exacte ale toxiinfecţiei”, afirmă dr. Mariana Petre, şeful DSP Mangalia.

Copiii internaţi, în continuare, în spitalul din Mangalia au răspuns bine la antispasmice şi la perfuziile făcute de personalul medical şi este foarte posibil ca aproape toţi să fie externaţi astăzi.