18 aprilie 2024

Poliţiştii locali i-au taxat pe participanţii la trafic cu aproximativ 30.000 de lei

Poliţia Locală Mangalia, ajutată de către lucrători din Bucureşti, a continuat şi în ultimele săptămâni verificările în trafic, dar nu numai. Şeful instituţiei, Mihai Angelescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că este mulţumit de activitatea oamenilor din subordine, cât şi de cea a detaşaţilor din Capitală. „Având în vedere aglomeraţia din ultimele săptămâni a traficului rutier, pot să spun că nu s-au înregistrat evenimente deosebite, iar conducătorii auto au înţeles, în parte, că trebuie să respecte normele de circulaţie. În schimb, întâmpinăm probleme cu continuarea programului de monitorizare video a Mangaliei. Încă nu s-a reuşit racordarea la reţeaua de energie electrică şi purtăm de ceva timp discuţii cu ENEL. Până acum s-au montat peste 30 de camere, celelelate rămânând la noi la sediu până vor putea deveni funcţionale”.

La Regimul Circulaţie, poliţiştii au dat 42 de avertismente şi 138 de amenzi în valoare totală de 27.855 de lei. În ceea ce priveşte Ordinea Publică au fost aplicate 4 avertismente şi 17 sancţiuni, în cuantum de 4.750 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice prin provocarea unor scandaluri. Corpul de Control a dat 9 avertismente şi 5 amenzi în valoare de 16.400 de lei pentru nerespectarea autorizaţiilor ori pentru lipsa acestora. Reprezentanţii Compartimentului de Mediu au fost şi ei ocupaţi, dând 29 de avertismente şi 26 de amenzi în cuantum de 10.000 de lei pentru neîngrijirea spaţiilor verzi. Nu în ultimul rând, Disciplina în Construcţii a aplicat amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Pentru perioada următoare, vor fi continuate demersurile către ENEL pentru racordarea la reţea a camerelor video, astfel ca zonele cu probleme, cât şi cele intens circulate să fie supravegheate de către poliţiştii locali.