29 martie 2024

Şase sirieni ascunşi într-o semiremorcă, depistaţi de poliţiştii de frontieră

migranti sirieniÎn ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şase persoane de sex masculin, cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România ascunşi într-un automarfar încărcat cu piese pentru maşini de spălat.
În data de 23.08.2015, în jurul orei 17.00, la PTF Negru-Vodă, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţlor de intrare în ţară un cetăţean roman, şofer al unui autocamion, care transporta conform documentelor de însoţire, piese pentru maţini de spălat din Turcia pentru o societate comercială din Federaţia Rusă.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au constatat că şnurul care sigileaza prelata a fost tăiat fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al autocamionului şi al semiremorcii.
Cu această ocazie, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperiţi şase bărbaţi, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 22- 42 ani, fără documente de identitate. Faţă de cele constatate, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă de prezenţa persoanelor în autovehicul.
Cetăţenilor sirieni li s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de intrare/ieşire prin trecerea ilegală a frontierei de stat” fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră din Bulgaria pentru continuarea cercetărilor.