24 aprilie 2024

560 de pachete cu ţigarete de contrabandă descoperite în P.T.F. Vama Veche

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Politiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Vama Veche trei persoane de sex feminin care intenţionau să introducă în ţară 560 de pachete cu ţigarete netimbrate fără documente justificative.

În data de 25.08.2015, în jurul orei 07.00, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru controlul de frontieră cetăţenii români Elmas M., în vârstă de 50 de ani , Merac A., de 41 de ani şi Cader I., de 40 ani, toate pasagere într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România. La control, în bagajele personale ale femeilor au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 560 de pachete cu ţigarete netimbrate mărcile „MM Slims”. Persoanele în cauză, domiciliate în municipiul Constanţa, au declarat că au achiziţionat ţigaretele de pe teritoriul Republica Bulgaria, pentru consum propriu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării, cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 5.590 lei şi au întocmit persoanelor in cauza, lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.